Završen ciklus provedbe radionica “Kodovi sigurnosti na vodi”

U sklopu Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja, Hrvatski Crveni križ provodi projekt „Sigurnost na vodi“ s ciljem prevencije nesreća vezanih uz vodu u koji se i ove godine uključilo Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin provedbom radionica pod nazivom ‘Kodovi sigurnosti na vodi’,

Riječ je o interaktivnim radionicama u trajanju od 45 minuta, odnosno 1 školski sat,  namijenjenu za učenike četvrtih razreda osnovnih škola kroz koju se učenici upoznaju sa opasnostima vezanim uz vodu i osnovnim pravilima sigurnog kupanja (bazeni, jezera, more).

Radionica je namijenjena učenicima četvrtih razreda kao dobra priprema za odlazak na izlet, Školu u prirodi ili školu plivanja te može organizirati i za učenike trećih razreda.

U prvoj polovici 2023. godine provedeno je ukupno 43 radionice u koje je bilo uključeno ukupno 750 učenika. Radionice su proveli vanjski stručni suradnik prof. kineziologije Damir Popović i Helena Šargač, mag. paed. stručni suradnik za edukaciju i projektne aktivnosti GDCK Varaždin.

Skip to content