GDCK Varaždin sudjeluje u edukaciji “Ostanimo sigurni” u sklopu aktivnosti Područnog ureda civilne zaštite Varaždin

Područni ured civilne zaštite Varaždin Ravnateljstva civilne zaštite MUP-RH organizira besplatnu edukaciju za građane na kojoj  se u trajanju od 2 školska sata govori o najčešćim rizicima i nepogodama (potres, poplava, požar) te kako na njih reagirati. Predavači su predstavnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin te Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a edukacija se organizira uz podršku Grada Varaždina.

Brojni događaji iz naše sredine vezani uz prvenstveno prirodne, ali i druge nepogode, upućuju nas na potrebu preventivnog djelovanja, za što je ključno ponajprije educirati građane. Intencija je da kroz strukturirane edukacije radimo na podizanju svijesti građana i tako djelujemo na smanjenje rizika, prijetnji i opasnosti za njihov život i zdravlje, ali i na zaštitu materijalnih dobara i okoliša od svih vrsta prirodnih i tehničko-tehnoloških velikih nesreća i katastrofa.

Tijekom predavanja prisutne smo upoznali s radom operativnih snaga civilne zaštite te pružili korisne smjernice o tome kako se pripremiti za različite krizne događaje poput potresa, poplava, požara i sličnih situacija.

Naša je misija osigurati da svi građani budu spremni za suočavanje s izazovima koji se mogu pojaviti u okruženju. Svi imamo odgovornost prema sebi i svojoj zajednici da budemo informirani i pripremljeni za krizni događaj. Vjerujemo da su znanje i priprema ključni za očuvanje sigurnosti naših obitelji, prijatelja i susjeda.

Radionice su ispred GDCK Varaždin održale Filipa Blažon Šumečki i Ela Okreša Đurić.

Do kraja lipnja održane su ukupno 3 radionice za građane 1.,2.,3. i 5. mjesni odbora.

Skip to content