Završena akcija “Solidarnost na djelu”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je i ove godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatsko Crvenog križa – „Solidarnost na djelu“. U ovu humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se kao i svake godine, aktivisti Crvenog križa po mjesnim odborima grada Varaždina te učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 42.978,70 kn, od toga u mjesnim odborima Grada 14.300,00 kuna (500,00 kuna uplate od pravnih osoba ), u gradskim osnovnim školama 7.546,55 kuna, gradskim srednjim školama 4.948,95 kuna, a u osnovnim općinskim školama 16.183,20 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vraća se  na njihove žiro račune i škole su u obvezi opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školsku kuhinju djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti. Sva ostala sredstva biti će utrošena za kupnju prehrambeno – higijenskih paketa za socijalno ugrožene obitelji i dijeliti će se povodom Božićnih blagdana.

GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Ravnatelj GDCK Varaždin

Sandra Mintas, dipl.ing.

Skip to content