Završena humanitarna akcija “Solidarnost na djelu”

Završena je 51. sabirna akcija Solidarnost na djelu 2023. koja se provodila tijekom listopada i studenog 2023. godine. Ovogodišnja akcija iznimno je bila uspješna što pokazuje kako su naši građani velika srca kad su u pitanju najugroženiji. Akciji se odazvalo ukupno 16 škola s područja našeg djelovanja te građani i tvrtke koji su svojim doprinosom željeli pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

U akciji  je ukupno prikupljeno 3.992,40 eura, a uz financijska sredstva prikupljeno je  i 1097,46 kg hrane i 160,56 kg higijenskih potrepština.

Od prikupljenog iznosa u školama –  50% prikupljenih sredstava vraćeno je na račun škola za potrebe socijalno ugroženih učenika (nabava knjiga, opreme ili plaćanje izleta i sl.). Ostatak financijskih sredstava GDCK Varaždin iskoristilo je za kupnju prehrambenih paketa i deterdženata za socijalno ugrožene obitelji sa područja djelovanja društva, a sva, u akciji prikupljena materijalna sredstva biti će također podijeljena socijalno ugroženim građanima tijekom studenog i prosinca.

U ovogodišnju akciju uključili su se učenici Strojarske i prometne škole Varaždin, Katolička osnovne škole Svete Uršule, Gospodarske škole Varaždin, OŠ Vladimira Nazora Sveti Ilija, OŠ Cestica, OŠ Vinica, VI. OŠ Varaždin, Srednje škole Arboretum opeka, III. OŠ Varaždin, OŠ Šemovec, OŠ Kneginec, I. OŠ Varaždin, Oš Vidovec, Područne škole Nedeljanec (OŠ Vidovec), OŠ Beletinec, Prve gimnazije Varaždin, tvrtka Burgas promet d.o.o., zaposlenici tvrtke Sick mobilisis, pripadnici HGSS Stanice Varaždin i žitelji Općine Cestica.

Zahvaljujemo se na svima na velikom odazivu i doniranim sredstvima u ime svih koji su i koji će primiti pomoć!

Također zahvaljujemo svim našim dragim volonterima koji su se uključili u akciju pakiranja paketa.

Skip to content