Završna konferencija i radionica u sklopu projekta “Participro”

Dana 23. studenog u Županijskoj palači održana je završna konferencija u sklopu EU projekta „Participo – participacija u planiranju u civilnoj zaštiti” čiji je glavni cilj bilo educirati volontere o sustavu civilne zaštite te ih osposobiti da svoja znanja o postupanju u slučaju nesreća, potresa, poplava i drugih nepogoda prenose dalje građanima. Projekt vrijedan 60.000 eura je Varaždinska županija provodila zajedno s vodećim partnerom iz Italije, ustanovom „Quesite Srl“ iz grada Pinerelo pokraj Torina. Na konferenciji su bili prisutni predstavnici žurnih službi (civilna zaštita, policija, vatrogasci, HGSS, Crveni križ) te  izlagači tema konferencije.

Ispred Gradskog društva Crvenog križa Varaždin izlaganje vezano za izradu Obiteljskog plana za žurne situacije imala je Ela Okreša Đurić, koordinatorica edukacija GDCK Varaždin. Osim pojedinačnih izlaganja , svi sudionici su sudjelovali u zajedničkoj panel raspravi o ulozi volontera u Civilnoj zaštititi.

Na konferenciji je bio i predstavljen je Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) te održan okrugli stol o ulozi volontera u civilnoj zaštiti.

Događanje je završilo predstavljanjem knjige „Nacionalna sigurnost Republike Hrvatske u 21. stoljeću“ dr. sc. Roberta Mikaca s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Skip to content