Završila humanitarna akcija “Solidarnost na djelu”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je i ove godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatsko Crvenog križa – „Solidarnost na djelu“. U ovu humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se kao i svake godine, aktivisti Crvenog križa po mjesnim odborima grada Varaždina te učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola grada Varaždina te općinskih osnovnih škola.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 39.038,21 kn, od toga u mjesnim odborima Grada 9.100,00 kuna, u gradskim osnovnim školama 5.798,46 kuna, gradskim srednjim školama 10.861,25 kuna, a u osnovnim općinskim školama 12.978,50 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vraća se  na njihove žiro račune i škole su u obvezi opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školsku kuhinju djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti. Dio sredstava biti će utrošena za kupnju prehrambeno – higijenskih paketa za socijalno ugrožene obitelji i dijeliti će se povodom Božićnih blagdana, a dio je uplaćen za poplavljena područja RH (prema odluci Glavnog odbora HCK).

GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

 

Ravnatelj GDCK Varaždin

Sandra Mintas dipl.ing.

Skip to content