Posjet delegacije GDCK Varaždin Sloveniji i potpisivanje „Povelje o bratimljenju i svestranoj budućoj suradnji”

Dana 26. i 27. kolovoza predstavnici GDCK Varaždin u sastavu predsjednice Branke Rodek, Željka Slatkovića člana odbora GDCK Varaždin, Dragice Cikron članice Skupštine GDCK Varaždin i Josipa Kanižića voditelja zdravstvene i socijalne djelatnosti GDCK Varaždin prisustvovali su na svečanoj sjednici Skupštine Krajevne organizacije Rdečeg križa Gorje .

Na sjednici Skupštine je izabrano novo vodstvo KORK Gorje, a ujedno se i obilježilo 40 godina međunarodne suradnje  dviju humanitarnih organizacija iz Hrvatske i Slovenije koje datira još od 23.08.1983.godine kada je u Varaždinu potpisana povelja o bratimljenju između 1.MO Crvenog križa Varaždin i Krajevne organizacije Rdečeg križa Gorje iz Slovenije. Potpisnici povelje tada su bili Nada Šeb od strane MOCK Varaždin i Jože Kuralt ispred KORK Gorje.

Novo izabrana predsjednica KO Nina Repe i predsjednica GDCK Varaždin Branka Rodek izrazile su želju za daljnju suradnju jer se dosadašnja pokazala vrlo uspješno, naročito u kriznim situacijama koje su zadesile obje države.

Stoga je s ciljem daljnjeg razvijanja prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa te suradnje na području humanitarnih djelatnosti , 26.8.2023.g u Zgornjem Gorju potpisana nova „Povelja o bratimljenju i svestranoj budućoj suradnji”.

Skip to content