Projekt GDCK Varaždin: Pomoć u paketu

NAZIV PROJEKTA: Pomoć u paketu

NOSITELJ PROJEKTA: Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin

PARTNERI PROJEKTA: HCK GDCK Ivanec, HCK GDCK Ludbreg, HCK GDCK Novi Marof

VRIJEDNOST PROJEKTA: 2.915.291,34 kuna

TRAJANJE PROJEKTA: 25.03.2022. – 24.03.2023.

Cilj projekta je ublažavanje nedostatka hrane i materijalne pomoći i poboljšavanje kvalitete života socijalno najpotrebitijih korisnika na području Varaždinske županije.

Glavna aktivnost je nabava i podjela paketa hrane i higijene, kojima će se nastojati ublažiti siromaštvo za oko dvije tisuće korisnika na području naše županije (samci i kućanstva korisnici Zajamčene minimalne naknade). Paketi s hranom uključivat će osnovne prehrambene namirnice poput ulja, brašna, soli, šećera, tjestenine, mlijeka, konzervi i drugoga, dok će u paketima higijene biti sapuni, šamponi, paste za zube, prašak za pranje rublja, toaletni papir i drugo.

Osim navedenih aktivnosti nabave i podjele paketa s hranom i higijenom, GDCK Varaždin i partnerske organizacije u sklopu projekta provodit će popratne mjere programa očuvanja zdravlja za djecu i umirovljenike s područja provedbe projekta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti GDCK Varaždin.

 

KONTAKT:

Filipa Blažon Šumečki, ck-varazdin@vz.t-com.hr , Tel: 042/214-496

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Trg Matije Gupca 3 Varaždin.

 

 

 

 

Skip to content