Svečana podjela priznanja dobrovoljnim davateljima krvi

Povodom obilježavanja 135 godina rada i djelovanja Hrvatskog Crvenog križa, 20 godina međunarodnog priznanja kao samostalnog Nacionalnog društva i 60 godina darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatski Crveni križ – Zajednica udruga Društvo Crvenog križa Varaždinske županije je po visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Varaždinske županije, organiziralo 24. listopada 2013. podjelu priznanja višestrukim darivateljima krvi Varaždinske županije.

Podjeli je prisustvovalo oko 120 darivatelja iz Varaždinske županije. Darivatelji s područja Varaždina i okolice koji daruju krv u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Varaždin ( ukupno 58 darivatelja) primili su sljedeća priznanja:

  • 32 darivatelja (muškarci) za 50 davanja krvi
  • 4 darivateljice (žene) za 35 davanja krvi
  • 4 darivateljice (žene) za 55 davanja krvi
  • 9 darivatelja (muškarci) za 75 davanja krvi
  • 8 darivatelja (muškarci) za 100 davanja krvi

Posebnu završnu zahvalu primio je dugogodišnji darivatelj krvi Vjekoslav Dukši koji je svoju plemenitost putem darivanja krvi pokazao 165 puta. Također mu je uručena i obiteljska zahvalnica.

Ova podjela je ujedno bila i prilika da se svim darivateljima još jednom zahvali na njihovoj nesebičnosti i humanosti te im se čestita Dan dobrovoljnih davatelja krvi koji se svake godine obilježava 25. listopada.

 

Ravnateljica GDCK Varaždin

Sandra Mintas, dipl.ing.

Skip to content