Svečana podjela zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa višestrukim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine obilježilo Dan dobrovoljnih davatelja krvi ( 25. listopad ) svečanom podjelom zahvalnica višestrukim darivateljima krvi. Podjela se organizira kako bi se višestrukim darivateljima zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Na ovogodišnjoj svečanoj podjeli, koja se održala 25.10.2022. u restoranu River pub, ukupno 70 darivatelja krvi primilo je zahvalnice. Sa posebnim ponosom i zahvalom GDCK Varaždin naglašava imena darivatelja koji su ostvarili izvanredni uspjeh;

Za 55 davanja krvi Jasenka Martinez, za 100 davanja krvi; Velibor Habulan, Darko Kanjir, Božidar Liber i Mladen Zelen, za 125 davanja krvi: Ivan Magić i Ivan Pocedulić.

Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas čestitala je svim darivateljima njihov dan te im zahvalila na njihovoj plemenitosti i nesebičnosti te na svakoj dozi darivane krvi. Darivatelje je  ispred Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin pozdravila dr. Anka Dorić i predsjednica Skupštine GDCK Varaždin Branka Rodek.

Darivateljima je Dan dobrovoljnih davatelja krvi čestitao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji im se zahvalio na njihovoj humanosti i uručio zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa.

Na Dan dobrovoljnih davatelja krvi, jedna darivateljica s najvećim brojem davanja i dvoje darivatelja nazočili su i tradicionalnom prijemu za darivatelje u Varaždinskoj županiji na kojem je darivatelje pozdravio i čestitala im njihov dan župan, Anđelko Stričak.

GDCK Varaždin svim darivateljima krvi čestita Dan darivatelja krvi i zahvaljuje u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju!

Skip to content