VIII. sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi  (14.lipnja ), Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin ove je godine organiziralo VIII. Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi koje su se održale u subotu, 29. lipnja 2019. godine na  terenu “Memorijalnog rekreacijskog centra Hrvatskih branitelja” u Optujskoj ulici.

Sve sudonike sportskih igara je na početku pozdravila predsjednica GDCK Varaždin Branka Rodek. Igre je ispred Grada došla podržati i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Cilj ovih igara bio je prikaz zdravog duha davaoca krvi putem sportskih aktivnosti, ali i zajedničko duženje ove skupine dobrih ljudi koji čine humana djela na poseban način i neprocjenjivi su dio našeg društva.

U sportskim igrama sudjelovali su darivatelji Aktiva DDK Elektre Varaždin, HVIDRE, PU Varaždinske, Varteks, Dječji vrtić Varaždin, Zatvor Varaždin, Općine Kneginec, DVD G.Kneginec, JVP Varaždin, Udruga dragovoljaca i veterana dom.rata i Opće bolnice Varaždin.

Ukupno 140 darivatelja natjecalo se u sljedećim disciplinama : mali nogomet, viseća kuglana i pikado.

U disciplini malog nogometa pobijedila je ekipa Aktiva DDK Opće bolnice Varaždin, u pikadu ekipa HVIDRA Varaždin (muškarci) i PU varaždinske (žene), dok je u visećoj kuglani podbedila ekipa HVIDR-e (muškarci) i DVD G.Kneginec (žene).

Prvoplasiranim ekipama plakete za osvojeno mjesto uručila je predsjednica GDCK Varaždin Branka Rodek koja je svim sudionicima zahvalila na sudjelovanju kao i na promicanju davalaštva krvi u Varaždinu i okolici.

Skip to content