Završila provedba projekta Sigurnost na vodi za školsku godinu 2017./2018.

U sklopu Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja, Hrvatski Crveni križ provodi projekt „Sigurnost na vodi“.

U projekt se po treći puta uključilo Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a cilj projekta je prevencija nesreća vezanih uz vodu.

GDCK Varaždin kao jednu od aktivnosti projekta provodi  radionice ‘Kodovi sigurnosti na vodi’ u osnovnim školama grada Varaždina i okolnih općina s područja djelovanja društva.

Riječ je o interaktivnim radionicama u trajanju od 45 minuta, odnosno 1 školski sat,  namijenjenu za učenike četvrtih razreda osnovnih škola kroz koju se učenici upoznaju sa opasnostima vezanim uz vodu i osnovnim pravilima sigurnog kupanja (bazeni, jezera, more). Radionice provode stručni suradnici GDCK Varaždin, profesori osposobljeni za izvođenje nastavnog sata navedene teme.

Radionica je namijenjena učenicima četvrtih razreda kao dobra priprema za odlazak na izlet, Školu u prirodi ili školu plivanja te može organizirati i za učenike trećih razreda.

Tako je u školskoj godini 2017./2018. ukupno provedeno 35 radionica u 14 osnovnih škola u kojima je sudjelovalo ukupno 620 učenika.

 

Skip to content